Sunday, March 12, 2017

Good news for mothers-to-be: Some types of cheese slash the risk of having a low weight baby (and here's the guidance to which ones are safe and which to avoid)

For years, pregnant women have been warned to avoid some types of cheese.


But scientists now say that it is safe for pregnant women to consume and is actually beneficial. In fact, eat dairy products, like milk and yogurt, reduces the risk of having a baby with a low weight at birth. Each 100g of nutrients daily reduces the chance by 11 per cent, suggests the Spanish investigation. The NHS currently advises pregnant women to avoid certain types of cheeses for fear of damaging infection. Listeriosis, which can cause complications of birth or an abortion can occur after eating cheese. Pregnant women are at higher risk due to hormonal changes that weaken your immune system. But the new study shows that eating cheese actually could have a beneficial effect byallowing babies to develop properly in the wombIf pregnant women increased their consumption of milk to 600g per day, a fifth could be avoided in the newborn infants with a weight low, said experts from the University of Granada. This is the equivalent of three glasses ofmilk a dayor two glasses of milk and a piece of cheese weighs 125 grams. However, 39.7 per cent of cases could be avoided if pregnant dew Olmedo Requena increased his daily intake to 900 g. author of the study said: "what is really interesting is that it seems to be a gradient dose response." the greater intake of products milk, lower the riskof having a baby's weight low birth.' A baby of low weight at birth may be born too soon, too small, or both as a result of health problems, genetic factors or problems with the placentaSome may get sick in the first days of life or develop infections. Others may suffer more term as delayed motor and social development problems or learningdisabilities. Identified as a global health problem, researchers have been desperate to find a way to prevent itThe latest study shows dairy, along with other important nutrients to the developing fetusScientists from the University of Granada monitored 1.175 pregnant aftermodifying their diet. It was found that approximately one in eight babies were born weighing a medically considered low. Pregnant women who had lower consumption of dairy products were more likely tohave fragile weight.
FOODS TO AVOID DURING PREGNANCY
Cheese
Avoid the cheese soft rusty like brie and camembert and blue-veined cheeses like Danish blue, gorgonzola and roquefort.
But all are safe to eat hard cheeses such as cheddar, parmesan and stilton cheese, mozzarella, feta and halloumi.
Pate
Away is of all type, such as Pates plant, can contain listeria.
Eggs
Make sure that the eggs are cooked completely until whites and yolks are solid to avoid the risk of poisoning from salmonella.
Cold meats
Many cured meats such as salami, ham, sausage and pepperoni, notcooked, are only cured and fermented. This means that there is a riskthat contain parasites that cause toxoplasmosis.
Liver
Not eating liver or products containing liver, liver, liver or haggis sausage pate, since they may contain a lot of vitamin a.
Tuna
When you are pregnant or planning to become pregnant, you shouldnot eat tuna because it contains more mercury than other types of fish.

0 comments:

Post a Comment