Tuesday, March 14, 2017

How eating like a Viking is good for your heart: Nordic diets can 'nearly halve the risk of a life-threatening cardiac event'

Doctors usually tell us to look south to the Mediterranean if we want the ultimate healthy diet.


But research suggests that Britain could be better put North to Scandinavia by the secret to prevent heart attacks.
It is eaten as a Viking can almost half the risk of a fatal cardiac event,say scientists. The same diet in men reduces the risk by almost a quarter, according to a major study in the investigation of the European Journal of Clinical Nutrition.The, by a team at the University of Copenhagen in Denmark, suggests a Nordic diet is eaten as well to protectagainst heart disease as countries such as Spain, Italy and Greece Mediterranean food.
Previous research shows that Scandinavian diets may help lower blood pressure. Other research has found also protect against type 2 diabetes. Every seven minutessomeone in Great Britain suffers a heart attack, in which the blood rich in oxygen to the organ supply is cut bya blocked artery.
When some of the heart muscle is permanently destroyedYou can not regenerate, so the patient must live with this injury for the rest ofhis lifeHealing stops the heart from pumping properly and about 65,000 people a year in the United Kingdom develop heart failure as a result of a heart attackTo reduce heart attacks, experts have for years encouraging us to switch to Mediterranean-style dietary regimens that are rich in fish, fruits and vegetables, nuts and olive oilBut somescientists believe that a diet of Viking could have more success because it is dominated by British consumers know traditionally more - likethe flour of oats, apples, pears, fish and vegetables, root particularly food carrots. The Danish team tracked 57,000 men and women from50 to 64 to more than 13 years. Monitor your feeding and monitoring habits to see how many came to suffer heart attacksIn total, 1,669men and 653 women had serious heart problems at that time. Women with higher Nordic-style food intake were 45 percent less likely to fall ill. For menthe figure was 23 percent. In a report on the results ofthe researchers said fish, rye and oats all help to prevent heart diseaseThey added: "apples, pears and cabbage are also central group ofhealthy food of fruit and vegetable parts." And root vegetables, particularly carrots which were the main type of roots in the study - contain beta-carotene, which has also been shown to reduce heartdisease.' "We believe that well-known traditional healthy dietary factors within the populations present a good alternative to the Mediterranean diet." It should be considered in the recommendations for theprevention of heart disease.'

0 comments:

Post a Comment